2011. szeptember 19., hétfő

Vertebrate II. avagy: egy új gerinces faj :)

Íme itt a nemrég elkészült Bárd újragondolt, kissé módosított verziója. Ez a bárd pont úgy mint az előd, nem konyhai felhasználásra készült, bár szeletelésben ott is megállná a helyét (szerény véleményem szerint). Több változtatást is elkövettem rajta, az alapanyag rugóacél, a markolat amerikai dió (hála Csabinak). Hosszabb leélezést készítettem, így nőt a vágófelület, plusz íveltebb lett a pengehát is. A leélezésen kívül az egész pengét strukturált felülettel láttam el (bár ennek csak esztétikai szerepe van). A szegecsek most is rézből készültek, melyek ragasztó közbeiktatásával rögzítik a markolatot. A markolat formája megegyezik az elődjéével , mivel az bevált és igen stabil fogásúnak bizonyult , ezért azt nem bántottam. A kés teljes hossza 25,5cm ebből a penge a markolatig 15cm, a penge 6mm vastag. Képek itt.